Güneş Patlaması Dünya'yı Endişelendirdi

NOAA, 10 Mayıs'ta Güneş'te meydana gelen güçlü patlama sonucu elektronik cihazlarda ve elektrik şebekelerinde olası kesintilere dikkat çekti. Bu durum, güneş fırtınalarının yeryüzündeki etkilerini gözler önüne seriyor.

Güneş Patlaması Dünya'yı Endişelendirdi

10 Mayıs'ta Güneş'te meydana gelen güçlü bir patlama, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin (NOAA) elektronik cihazlarda ve elektrik şebekelerinde kesintilere neden olabileceği konusunda uyarıda bulunmasına sebep oldu.

Charlotte Kentinde Tarihi Bir Jeomanyetik Fırtına

Amerika Birleşik Devletleri'nin Charlotte kentinde kaydedilen G4 sınıfı jeomanyetik fırtına, son 20 yılın en güçlüsü olarak tarihe geçti, bu olağanüstü aktivite bilim insanlarını endişelendirirken, NOAA'dan yapılan uyarı dikkatleri çekti.

Acil Durum Uyarısı: Altyapı Tehlikede

NOAA'nın yayınladığı acil durum uyarısında, "Jeomanyetik fırtınaların Dünya'ya yakın yörüngedeki ve yüzeydeki altyapıyı etkileyebileceği" belirtilirken, iletişimden navigasyona kadar pek çok sistemi olumsuz etkileyebileceği vurgulandı. Ayrıca, fırtınanın kutup ışıklarını güney bölgelerde dahi görünür kılma potansiyeli olduğu ifade edildi.